Kladdkakans dag!

En knäckig kladdis blev det dagen till ära! Finns så många varianter av detta bakverk att det blir svårt att välja! Men efter en omröstning här hemma blev denna vinnaren.

 
Knäckig kladdkaka

Chokladsmet:
50 gr smör
1 ägg
1.5 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker 
0.5 dl sirap
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Knäcksmeten:
100 gr smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 dl sirap
0.5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform.
Chokladsmeten:
1. Smält smöret till chokladsmeten.
2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till chokladsmeten. Häll i formen.
Knäcksmeten:
1. Smält smöret till knäcksmeten. När smöret smält helt dra kastrullen från plattan och rör ner resten av ingredienserna i smöret.
2. Häll knäcksmeten i formen över chokladsmeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30min.

Servera med lättvispad grädde.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Det luktar nybakat!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0