Irländsk rabarberkaka

Tänkte bjuda på ett riktigt smarrigt rabarber recept. 
Irländsk rabarberkaka i långpanna


Irländsk rabarberkaka 
500 gr rabarber              Ugn 175 grader
175 gr smör
3 ägg
2.5 dl socker
2.5 dl mjöl

Florsocker till garnering

1. Skala och hacka rabarberna i lagom stora bitar.

2. Smält smöret och låt svalna. 
Vispa under tiden ägg och socker pösigt och tillsätt sedan mjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i en smord, liten långpanna. Stick ned rabarberna.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40-50 min.

4. Låt kakan svalna och sikta sedan över florsocker innan servering.


Ett paket kommer lastat...

Inleder helgen på bästa sätt med lite nytt till tårtbakandet! Fina guldiga tårtbrickor och ett modellerings set för sugarpaste blommor. Nu kliar det i fingrarna att få skapa tårtor och ser fram emot de kommande beställningarna jag har i juni. :D




Sommar och sol

Efter att ha ekat tomt här en lååååång tid är jag nu tillbaka :D 
Kanske lite mer sporadiskt men ändå. :)

Nu börjar sommartiden visa sig allt mer och lusten för bakning blir större. Har fått in en beställning av 2 barntårtor som jag verkligen ser fram emot att göra och mer beställningar på bakverk väntar i sommar. Så kul! :)

Här kommer en blandad kompott på mina senaste bakverk. Just nu är tårtor något jag fastnat lite extra för.




RSS 2.0