Annas jordgubbspaj



En jätte god och enkel sommar paj med färska jordgubbar! Recept kommer här:

Pajdeg:
1dl Havregryn
1,5dl Vetemjöl
0,5dl Socker
100gr Smör

Fyllning:
2st Äggulor
4msk Florsocker
1,5msk Vaniljsocker
3dl Vispgrädde

Garnering:
0,5 L Jordgubbar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop havregryn, mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i 30min och tryck sedan ut den i en pajform. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10-12min tills det fått fin färg. Ta ut och låt kallna.

2. Medans pajskalet kallnar gör fyllningen. 
Rör ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker till en pösig kräm.
Vispa grädden till ganska hårt skum och blanda sedan ned äggkrämen i grädden.

3. När pajskalet har svalnat häll i fyllningen och garnera med jordgubbarna.
 
4. Klart att servera!

RSS 2.0