Solskensbullar

Tråkigt väder ute och rastlös då blev det lite bakning. 
Så tråkigt nu när julen är över, lite sorgligt att behöva plocka ned granen och alla ljusstakar i fönstren. Det blir så mörkt och dystert. Och sen ett helt år kvar till nästa julbak!
Nu känns det som en evighet till sommaren och först måste man ta sig igenom den lååååånga tråkiga våren. 

Piggar upp detta lite negativa inlägg med Solskensbullar.




2014

Det nya året firades in i sällskap med kära vänner. God mat, lekar och skratt. En bra start på 2014 med andra ord!

Här kan ni skåda kvällens efterrätt, Blåbärs cheesecake.

Cheesecake

Botten                          Ugn: 180 grader
245 gr Digestivekex
100 gr Smör

Fyllning nr 1
450 gr Philadelphiaost 
1,5 dl Socker
200 gr Blåbär
3 st Ägg

Fyllning nr 2
3 dl Créme fraiche
3 msk Socker
1 msk Vaniljsocker 

Smula ner kexen i en bunke. Smält smöret och blanda med kexsmulorna så det blir en smuldeg. 
Tryck ut degen i en springform och grädda mitt i ugnen i ca 5-9 min.

Häll ned ingredienserna till fyllning nr 1 i en matberedare och kör tills det blir en jämn smet. Häll smeten över den gräddade bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 25-30 min.

Rör ihop ingredienserna till fyllning nr 2 och bred på kakan. Grädda kakan ytterligare 5 min.
Ta ut och låt cheesecaken svalna. 

Ställ kakan kallt några timmar innan servering. Då blir den som godast! Garnera med färska bär och eventuellt en klick grädde.



RSS 2.0