Irländsk rabarberkaka

Tänkte bjuda på ett riktigt smarrigt rabarber recept. 
Irländsk rabarberkaka i långpanna


Irländsk rabarberkaka 
500 gr rabarber              Ugn 175 grader
175 gr smör
3 ägg
2.5 dl socker
2.5 dl mjöl

Florsocker till garnering

1. Skala och hacka rabarberna i lagom stora bitar.

2. Smält smöret och låt svalna. 
Vispa under tiden ägg och socker pösigt och tillsätt sedan mjöl och det smälta smöret. Rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i en smord, liten långpanna. Stick ned rabarberna.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40-50 min.

4. Låt kakan svalna och sikta sedan över florsocker innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Det luktar nybakat!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0