2014
Det nya året firades in i sällskap med kära vänner. God mat, lekar och skratt. En bra start på 2014 med andra ord!
Här kan ni skåda kvällens efterrätt, Blåbärs cheesecake.
Cheesecake
Botten Ugn: 180 grader
245 gr Digestivekex
100 gr Smör
Fyllning nr 1
450 gr Philadelphiaost
1,5 dl Socker
200 gr Blåbär
3 st Ägg
Fyllning nr 2
3 dl Créme fraiche
3 msk Socker
1 msk Vaniljsocker
Smula ner kexen i en bunke. Smält smöret och blanda med kexsmulorna så det blir en smuldeg.
Tryck ut degen i en springform och grädda mitt i ugnen i ca 5-9 min.
Häll ned ingredienserna till fyllning nr 1 i en matberedare och kör tills det blir en jämn smet. Häll smeten över den gräddade bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 25-30 min.
Rör ihop ingredienserna till fyllning nr 2 och bred på kakan. Grädda kakan ytterligare 5 min.
Ta ut och låt cheesecaken svalna.
Ställ kakan kallt några timmar innan servering. Då blir den som godast! Garnera med färska bär och eventuellt en klick grädde.
Kommentarer
Trackback