Kolapuffar

Här kommer ett tips på ett lite annorlunda julgodis, Kolapuffar. 
Puffat ris med en knäckig smak, toppat med ljus och mörk choklad. 
Valde att servera mina i dessa fina kakformar som jag hittade på Åsby handelsträdgård.



 
                                                                                                Fotograf: Elsa Kärrlander
 
Kolapuffar:
1 1/2 dl Grädde
1 1/2 dl Socker
1 1/2 dl Sirap
1 msk Smör
ca 5-7 dl Rispuffar (Mängden kan variera mkt)
50 gr Ljus/mörk-choklad

Lägg alla ingredienser utom rispuffarna i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning.
Sänk sedan värmen och låt smeten sjuda tills den mäter 120-130°C. Ju högre värme desto hårdare blir konsistensen.
Ta av kastrullen från plattan och häll i rispuffarna. Det kan behövas mer eller mindre mängd rispuffar, smeten ska inte vara för lös men fortfarande smidig.
Häll upp smeten i formar (jag använde kakformar) och låt kallna.
 
Tips: 
Smält ljus och mörk choklad över vattenbad och ringla över kolapuffarna.


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Det luktar nybakat!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0