Kolapuffar
Här kommer ett tips på ett lite annorlunda julgodis, Kolapuffar.
Puffat ris med en knäckig smak, toppat med ljus och mörk choklad.
Valde att servera mina i dessa fina kakformar som jag hittade på Åsby handelsträdgård.
Puffat ris med en knäckig smak, toppat med ljus och mörk choklad.
Valde att servera mina i dessa fina kakformar som jag hittade på Åsby handelsträdgård.
Fotograf: Elsa Kärrlander
Kolapuffar:
1 1/2 dl Grädde
1 1/2 dl Socker
1 1/2 dl Socker
1 1/2 dl Sirap
1 msk Smör
ca 5-7 dl Rispuffar (Mängden kan variera mkt)
50 gr Ljus/mörk-choklad
Lägg alla ingredienser utom rispuffarna i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning.
1 msk Smör
ca 5-7 dl Rispuffar (Mängden kan variera mkt)
50 gr Ljus/mörk-choklad
Lägg alla ingredienser utom rispuffarna i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning.
Sänk sedan värmen och låt smeten sjuda tills den mäter 120-130°C. Ju högre värme desto hårdare blir konsistensen.
Ta av kastrullen från plattan och häll i rispuffarna. Det kan behövas mer eller mindre mängd rispuffar, smeten ska inte vara för lös men fortfarande smidig.
Häll upp smeten i formar (jag använde kakformar) och låt kallna.
Ta av kastrullen från plattan och häll i rispuffarna. Det kan behövas mer eller mindre mängd rispuffar, smeten ska inte vara för lös men fortfarande smidig.
Häll upp smeten i formar (jag använde kakformar) och låt kallna.
Tips:
Smält ljus och mörk choklad över vattenbad och ringla över kolapuffarna.
Kommentarer
Trackback